L’exdirector de La Vanguardia ha iniciat la recerca de finançament per impulsar un nou diari digital que preveu llançar a principis de 2016. Segons explica l’Ara, José Antich busca entre sis i vuit milions d’euros, els quals pensa aconseguir mitjançant la captació d’accionistes i el micromecenatge. A banda, el periodista també espera establir una aliança amb algun mitjà, per a la qual cosa ja s’ha reunit amb els responsables de diversos grups mediàtics.

De moment, el projecte es troba en una fase embrionària, tot i que Antich ja ha constituït l’empresa Grup Les Notícies de Catalunya per tirar-lo endavant. 

El nou digital, que encara no té nom, serà generalista però centrat sobretot en la informació política i econòmica, i tindrà una orientació emmarcada dins del “catalanisme transversal”, segons explica el periodista a l’Ara. A més, la ciutat de Barcelona i el Barça també hi tindran un pes important.

Per dur a terme el projecte, José Antich, que va abandonar La Vanguardia a principis de juny, espera comptar amb un equip d’entre 30 i 50 persones. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram