El director d’El País, Javier Moreno, ha encarregat a Lluís Bassets, un dels dos directors adjunts del diari a Catalunya (l’altre és Vicente Jiménez), la potenciació de la presència al territori del diari, tant de l’edició impresa com de la digital. Bassets va ingressar al diari de Prisa el 1982, i des del 2002 dirigia les pàgines d’opinió. El nou responsable d’aquesta àrea és José Manuel Calvo, fins ara director de comunicació de Prisa Noticias.

D’aquesta manera es completa una remodelació de l’equip directiu que busca adequar les tasques a la nova organització de la redacció, a més d’abordar els reptes que planteja la transició al web, segons el diari.

Reassignació de responsabilitats

Després de reassignar les tasques entre els subdirectors, Jan Martínez Ahrens i Berta González Harbour són els responsables del dia a dia, tant de l’edició continua a la xarxa com en l’organització de les notícies per l’edició impresa; Carlos Yárnoz s’encarrega del diari el cap de setmana i d’El País Semanal; José Manuel Romero, de la investigació i les informacions pròpies, i Lydia Aguirre de projectes, produccions i sèries.

A banda, tres subdirectors més s’encarreguen d’àrees específiques que, segons el El País, requereixen una organització diferenciada dins el diari: Goyo Rodríguez, al capdavant de cultura (inclòs el suplement Babelia) i esports; Francesc Valls, de la informació i suplements de Catalunya, i el recent incorporat José Manuel Calvo, a opinió.