El passat divendres, lavanguardia.com publicava l’article Chema Madoz en Alicante sobre una exposició del fotògraf. L’endemà, El País es feia ressò de la mostra a Chema Madoz, en blanco y negro, on copiava literalment tres dels paràgrafs de la informació del diari de Godó.

Juguem a les 7 diferències?”, desvetllava a Twitter l’autor de l’article a La Vanguardia, Albert Lladó. “És un honor que a un company d’@el_pais li hagi agradat tant el meu text com per copiar-lo literalment”, ironitzava tot seguit el periodista, que afegia una captura de pantalla comparativa dels dos textos.

Sense reacció

Malgrat el segon tuit de Lladó va ser repiulat per més de 800 persones i el tema va ser difosa a Menéame, diumenge, l’article d’El País continuava penjat: “Increïble. Un dia després, ningú d’@el_pais demana disculpes pel plagi. Ni retiren l’article”, lamentava Lladó. De fet, no només continuava penjat, sinó que durant una bona estona es va mantenir destacat en la portada de l’edició digital.

Finalment, sense més explicacions, el diari de Prisa es va donar per assabentat i va retirar la notícia del web. “Un no entén com alguns es fan dir Community Manager si no creuen ni en la comunitat ni en la responsabilitat”, apuntava Albert Lladó al seu blog a La Vanguardia aquest dilluns. “Tan fàcil que ho tenien… canvies l’article, o el desvalides, t’inventes una excusa, i fins una altra”, afegia el periodista, que ha trobat a faltar una disculpa que no ha arribat.

Al desembre del 2011, el mateix Albert Lladó ja va veure com a Diario Vasco li copiaven el primer paràgraf de l’article No vuelva usted mañana. En aquella ocasió, però, el diari va reaccionar ràpidament reconeixent l’error, disculpant-se i retirant l’article.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram