El Palau Robert de Barcelona va celebrar dijous al vespre els 25 anys de trajectòria des de que va obrir al públic, amb el lema Exposicions, experiències, vivències.

La celebració va consistir en un espectacle creat per Albert Sánchez Piñol, Franc Aleu i Jose Vaaliña que va comptar amb dos passis. L’espectacle explicava els conceptes bàsics que promouen l’activitat de l’equipament: la història, el temps, la integració, la resistència, l’esforç, la creativitat, la solidaritat i la projecció a l’exterior.

Entrant pels Jardins, el públic resseguia un circuït que escenificava cadascun dels set conceptes. En acabar el recorregut intern, s’iniciava un espectacle artístic a la façana amb la participació de la cantant Magalí Sare i les actrius Maria Pleguazuelos i Carla Sisteré, a partir de les composicions musicals de Marc Parrot. L’acte va ser presentat pel comunicador Òscar Dalmau.

L’acte va comptar amb l’assistència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, i la directora general de Difusió, Eva Pomares.

Projectar Catalunya

El Palau Robert està adscrit al Departament de la Presidència a través de la Direcció General de Difusió, que hi té les oficines. L’edifici va ser adquirit per la Generalitat el maig de 1981, i el 18 de novembre de 1997 va obrir les seves portes incorporant l’Oficina de Turisme.

Des d’aleshores, l’equipament dona a conèixer el país a través d’exposicions, publicacions, actes i activitats diverses, amb la voluntat de relacionar Catalunya amb les transformacions d’un món globalitzat.