‘Atrapats’ de Mireia Comas, guanyadora del Premi Miravisions.

El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició dels treballs guardonats en la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, organitzat pel magazín digital La Mira. La mostra es pot visitar fins al 16 de gener a l’aparador de l’entrada de l’equipament de la Generalitat.

Els premis es van lliurar al setembre a Juneda, en el marc de la segona edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme que organitza el mitjà.

En la categoria professional el primer premi és per a la fotoperioidsta Mireia Comas pel treball Atrapats, publicat a la Directa, el qual mostra la situació de 12 joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa.

El segon premi se’l va endur Sergi Alcàzar per Les morts de la Covid, publicat El Nacional, i el tercer Marc Sanye per la fotografia Maria publicada a El 9 Nou.

En la categoria professional es van concedir dues mencions especials: una també a Sergi Alcàzar per l’obra Primera línia, publicada a El Nacional, i l’altra a Jordi V. Pou per El confinament impossible dels temporers, a El Periódico.

Pel que fa a la categoria per a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes, el primer premi es va atorgar a Bernat Cedó (de l’Escola de Fotografia IEFC) per A porta tancada; el segon a David Rico (Escola de Fotografia IEFC) per L’esport que va guanyar la Covid, i el tercer a Lydia Medina (Escola Groc) per La soledat. En aquesta modalitat es va concedir una menció especial a Anna Lofi (Universitat Autònoma de Barcelona) per Confinament de l’àvia.