El ple del Parlament va aprovar aquest dimarts la modificació de la Llei de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears amb els vots favorables de PSIB, Més i Podem, i el recolzament del Pi a bona part del nou articulat, mentre que PP i Ciutadans van votar contra la majoria del nou text.

Amb la modificació s’estableix una majoria de tres cinquenes parts per poder nomenar la direcció general i el consell d’administració de l’ens, en lloc de dues terceres que es necessitaven fins ara. Si no s’assoleix en primera votació, es podrà escollir per majoria absoluta al cap d’un mes, en lloc dels sis que calia esperar.

Aquests canvis permetran la coalició de govern formada per PSIB, Més i Podem substituir l’actual director general d’IB3, Josep Maria Codony, nomenat en solitari pel PP en l’anterior legislatura, per Andreu Manresa, el nom del qual es va fer públic aquest mateix dimarts. Durant els 100 primers dies de l’actual mandat, els intents per pactar amb els populars el canvi de direcció no van fructificar.

Tot i que inicialment així es preveia, el nou text de la Llei d’IB3 no explicita la internalització dels serveis informatius, ja que s’ha acceptat una esmena del Pi en què s’insta a legislar al respecte un cop es defineixi el nou model de radiotelevisió pública, en el qual treballa el Consell Assessor de Continguts i Programació.