El ple del Parlament ha aprovat dues mocions on s’insta el Govern a renovar el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals abans que acabi l’any, i a fer-ho amb els criteris de governança de la llei de 2007 (modificada el 2012).

És a dir, amb el suport de dos terços de la cambra i a proposta de tres grups, tal com ja va reclamar el Parlament el març de 2016, i també com establia la proposició de reforma de les lleis audiovisuals acordada per unanimitat de tots els partits l’estiu de 2017, i que va quedar pendent d’aprovació en l’anterior legislatura.

Una de les dos resolucions, presentada per Catalunya en Comú Podem, també insta l’Executiu a acordar i aprovar aquest 2018 un nou contracte programa amb la CCMA que “tingui en compte l’estabilitat financera i la viabilitat econòmica” de l’ens públic. Aquesta proposta ha rebut el suport de tots els grups excepte Junts per Catalunya i ERC, que s’han abstingut.

L’altra resolució, presentada per la CUP, a més demana un consell directiu “més professionalitzat i menys partiditzat” que inclogui representants de la plantilla. Aquesta ha estat aprovada només amb els vots favorables de la CUP, Catalunya en Comú Podem i PSC, i l’abstenció de la resta.