La comissió de cultura del Parlament de Catalunya va aprovar el passat dimecres una moció on demana als governs espanyol i valencià que resolguin “d’una vegada” la reciprocitat televisiva entre TV3 i Canal 9. En aquest sentit, el text insta a realitzar les “gestions pertinents” perquè sigui possible.

En la moció aprovada, la Cambra catalana expressa la seva “sorpresa i indignació” pel fet que, a diferència de la Catalunya Nord, encara “no s’hagi trobat cap solució per normalitzar la recepció de TV3 al País Valencià”quan ja fa més d’un any del tancament dels emissors d’Acció Cultural.

En aquest sentit, el Parlament insta als governs a realitzar totes les accions possibles davant les institucions competents per sol·licitar l’anul·lació o la reducció al mínim les sancions imposades a ACPV, de les quals ja s’han pagat més de la meitat.

Finalment, es demana que es tiri endavant la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió sense fronteres, que es va presentar amb més de 600.000 signatures.

La moció es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i SI, i l’abstenció del PP.