El ple del Parlament ha aprovat 38 resolucions sobre corrupció de tots els grups i subgrups polítics, entre les quals una sobre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el tractament dispensat a l’expresident Jordi Pujol i Soley.

La resolució aprovada d’entrada constata que la CCMA “no ha programat cap contingut específic sobre els casos de corrupció política, frau i evasió d’impostos que són motiu de processos judicials” que afecten Jordi Pujol.

En un segon punt, s’insta el Govern a “prendre les mesures necessàries per garantir el compliment de la missió de servei públic i el rigor informatiu que exigeix el Llibre d’estil de la CCMA en les aparicions i tractament de l’expresident Jordi Pujol i Soley, encausat per diferents escàndols de presumpta corrupció que l’afecten a ell personalment i a membres de la seva família, contextualitzant la informació i oferint diferents elements de judici a la ciutadania”.

El text remarca que el Parlament va retirar a Pujol el tractament de molt honorable, l’oficina institucional i la pensió vitalícia, entre altres títols.

La resolució aprovada és una esmena al fet que no s’ha dedicat cap especial als casos de corrupció que esquitxen Jordi Pujol, però en canvi recentment ha reaparegut a TV3 amb intervencions en el reportatge Objectiu 0,7% del 30 Minuts i el documental Mossos, llums i ombres, del Sense Ficció.

La proposta de resolució sobre la CCMA i Jordi Pujol ha estat presentada pel PSC, i ha rebut el vot favorable de la resta de grups, excepte de Junts per Catalunya, que s’ha abstingut.