El 26 d’octubre farà 35 anys que va arribar als quioscos el primer número d’El Periódico. Per celebrar-ho, el proper diumenge el diari encartarà un ampli suplement on s’explica la història de la capçalera.

De fet, des del passat 7 d’octubre, el diari commemora l’efemèride publicant a la contraportada una sèrie d’entrevistes a persones que aquest mes també celebren el seu 35è aniversari. A banda, ha programat dos concerts per als lectors, un de Miguel Bosé, el passat 14 d’octubre al Liceu, i un d’Els Pets, aquest divendres a la sala Barts.

Però, a banda de recordar el naixement del diari i com ha evolucionat al llarg d’aquests 35 anys, El Periódico no perd de vista quin el present i el futur en el consum de mitjans. Per això, acaba de llançar una nova aplicació per a mòbils iPhone, Android i Windows Phone, i una nova versió per a tauletes iPad i Android, disponibles gratuïtament a les respectives botigues en línia.

Les noves aplicacions per a dispositius mòbils ofereixen un nou disseny amb l’objectiu de permetre una navegació més intuïtiva. A més, els lectors poden accedir a les edicions en català i castellà del diari des de la mateixa aplicació, s’ha perfeccionat el sistema d’alertes de les notícies més rellevants d’última hora, i s’han incorporat galeries de fotos i vídeos optimitzats.

El Periódico assegura que l’accés al seu web des de mòbils i tauletes és “espectacular”, i que l’activitat dels usuaris a les xarxes socials ha contribuït a l’augment del consum d’informació. Per això, les noves aplicacions per a dispositius mòbils només són la primera fase d’altres millores que s’incorporaran en els propers mesos, entre les quals un redisseny del web.