Javier Moll, Pere Aragonès i Jaume Plensa (foto: El Periódico).

L’escultor Jaume Plensa ha estat distingit amb el premi Català de l’Any 2021 que atorga El Periódico de Catalunya, que ha recuperat el guardó després de tres anys sense celebrar-se.

L’acte de lliurament de la 19a edició del premi va tenir lloc dimarts al vespre a l’Auditori de Barcelona. Plensa va recollir el guardó de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i del president de Prensa Ibérica, Javier Moll.

En el seu discurs, Jaume Plensa va defensar el paper de l’activitat artística en moments com els actuals d’incerteses i qüestionaments. “Avui l’art és més necessari que mai per construir eines que ens permetin veure amb altres ulls i parlar amb paraules noves”, va dir l’escultor barceloní, que també va subratllar la importància de “crear ponts entre totes les cultures i tots els éssers humans”.

El president Pere Aragonès va definir Plensa com “un ambaixador de Catalunya al món”, i va ressaltar que el seu llegat “únic, impressionant i identificable” el situen” al costat dels grans noms de l’art català més reconeguts i admirats a nivell mundial”.

A més, el cap de l’Executiu va felicitar El Periódico per haver reprès la iniciativa de distingir les personalitats més destacades de l’any. El seu director, Albert Sáez, va recordar que un diari “té sentit, existeix, està viu, si aconsegueix reunir una comunitat” al seu voltant.

Per la seva part, el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, va destacar el “paper dinamitzador de la vida social catalana” d’El Periódico, i va afegir que iniciatives com la del Català de l’Any són “l’expressió del fort vincle” que hi ha entre el diari i la societat a la qual pertany.