Javier Moll, Arantza Sarasola, Pere Aragonès i John Hoffman (foto: Joan Cortadellas / El Periódico).

John Hoffman, impulsor del Mobile World Congress, ha estat distingit amb el premi Català de l’Any 2022 que atorga El Periódico de Catalunya, i que ha arribat a la seva 20a edició.

El conseller delegat de GSMA, organitzadora del MWC, va rebre el guardó en una gala celebrada dimarts al vespre al Museu Nacional d’Art de Catalunya que va comptar amb l’assistència de més de 300 representants del món social, econòmic i polític, entre els quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

El comitè editorial d’El Periódico ha premiat Hoffman en un context en què l’economia digital ja suposa el 13% del producte interior brut de Catalunya, i en què aquest congrés tecnològic s’ha posicionat com un dels grans motors de la indústria firal de Barcelona.

“Diuen els economistes que les societats només progressen si són capaces de generar riquesa per repartir-la millor, i diuen també que les economies madures com la catalana només podran créixer per distribuir riquesa si generen innovació, i això vol dir avui ser líders en tecnologia digital i la seva aplicació”, va afirmar el director del diari, Albert Sáez, minuts abans de l’entrega del guardó. “Algú que ha fet que a Barcelona, Catalunya, s’hagi creat un dels ecosistemes digitals més dinàmics d’Europa, té el que es necessita per ser el Català de l’Any segons el nostre criteri”, afegia.

Per a Aitor Moll, conseller delegat de Prensa Ibérica, la clau ha estat la seva aposta per Barcelona i Catalunya en els últims anys. “Els premiats són personalitats que contribueixen al bé col·lectiu en els seus camps respectius, a través de la recerca permanent de coneixement, superació, innovació i excel·lència: són persones que inspiren en una terra que històricament ha estat sempre d’una enorme inquietud d’avantguarda i emprenedoria en tots els seus àmbits”, va apuntar.

L’acte també va comptar amb la presència de Javier Moll, president de Prensa Ibérica; Arantza Sarasola, vicepresidenta; Sergi Guillot, director general del grup, i Fèlix Noguera, gerent general d’El Periódico.

John Hoffmann és el primer empresari que és distingit com a Català de l’Any en les 20 edicions del premi.