El Periódico de Catalunya ha iniciat el curs amb una reorganització de l’equip de redacció, amb noves incorporacions i canvis de responsabilitats. A més, el diari de Prensa Ibérica crea noves àrees i productes.

D’entrada, el mitjà ha posat en marxa dues noves àrees informatives independents per ampliar els seus continguts: Societat i Barcelona. La de Societat, a més dels continguts de successos, tribunals, salut, ciència, educació i benestar social també abastarà temes de medi ambient, alimentació, relacions personals, qualitat de vida, etc. Al capdavant d’aquesta nova àrea se situa Montse Baraza, fins ara responsable de la informació sobre educació. Per assumir l’ampliació de continguts, l’àrea es reforça amb Núria Marrón, fins ara una de les responsables del suplement Quadern del Diumenge.

Pel que fa a Barcelona, per liderar-la s’ha fitxat la periodista Meritxell M. Pauné, especialitzada en informació local, que fins aquest estiu dirigia el digital Tot Barcelona. L’objectiu de la nova divisió és ampliar els continguts de proximitat vinculats a Barcelona i la seva àrea d’influència, amb especial èmfasi en les qüestions relacionades amb la mobilitat, la sostenibilitat i la cohesió social.

Aquesta divisió també ha incorporat Jordi Ribalaygue, com Pauné fitxat del Tot Barcelona, i suma l’equip de les edicions locals digitals, encapçalat per Manuel Arenas, i els continguts del suplement On Barcelona, liderat per Ana Sánchez.

Per altra banda, Leticia Blanco, provinent d’El Mundo, és la nova coordinadora de Cultura d’El Periódico en substitució de Ramon Vendrell, que continua vinculat a aquesta àrea com a especialista en temes de música, literatura i tendències.

Per la seva part, el fins ara cap de la secció de política, Jose Rico, és el nou responsable de l’àrea de Panorama, que gestiona els continguts d’internacional, política i economia. La seva vacant l’ocupa Júlia Regué, que ha desenvolupat la seva carrera en aquesta secció del diari, on es va incorporar el 2016. A més, a la secció de política s’incorpora Sara González, provinent de NacióDigital.

Dins de Panorama, Laura Puig continua al capdavant d’internacional, i Agustí Sala i Rosa Sánchez d’economia, secció on s’incorpora Cristina Buesa com a experta en informació sobre infraestructures.

La coordinació de l’equip informatiu d’El Periódico es completa amb l’actual responsable d’esports, Albert Guasch, i d’opinió i participació, Ernest Alós, màxim responsable d’aquests continguts.

Finalment, dins dels projectes que es posaran en marxa al llarg de setembre, Marta López assumirà la direcció d’un nou suplement que es publicarà els diumenges, Entendre Més, que oferirà una anàlisi pausada dels grans temes informatius de la setmana. Per la seva part, Iosu de la Torre serà el responsable editorial d’un nou pòdcast diari que presentarà les millors històries del dia.