El Campus de Cappont de la Universitat de Lleida acollirà dilluns 2 de maig la setena edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa, coorganitzat amb la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i que enguany duu per títol Periodisme en temps de guerra.

El programa consta de dues taules rodones i una ponència. La primera taula duu per nom Cobertura catalana de la invasió d’Ucraïna (15.45 h), i comptarà amb la participació dels periodistes Carles Prats (TV3), Joaquín Luna (La Vanguardia) i Gemma Permanyer (VOTV i Ona Codinenca).

La segona taula és Periodistes des de l’exili (16.50 h), amb Mariana Morales (reportera freelance acollida al programa Taula per Mèxic), Paulina Ríos (fundadora de Página 3, acollida a Taula per Mèxic), Muhammad Subat (periodista i fotògraf sirià col·laborador de la revista Baynana) i Gabriela Mesones Rojo (periodista veneçolana col·laboradora de Baynana).

El Simposi es tancarà amb la ponència Periodisme gràfic: entre la invisibilitat i el focus informatiu (18 h) a càrrec del periodista Àlex de Barreda (TV3).