Foto de família dels guanyadors dels Premis Carles Rahola (autor: Miquel Millan).

L’Auditori de Girona va acollir aquest dijous al vespre el lliurament de la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, atorgats per la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i per la Diputació de Girona. Enguany, a les set categories dels guardons hi optaven un total de 83 treballs de 68 autors.

En aquesta edició, el premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita ha estat per al recull de reportatges The Secret Life of Figueres, de Josep M. Dacosta i Joan Manel Soldevilla, publicat al setmanari Empordà. El jurat ha destacat “la seva originalitat i creativitat, i la presentació gràfica i fotogràfica”, alhora que ha valorat el “periodisme de proximitat amb valor literari que, a la vegada, fa descobrir aspectes inèdits i fa estimar la ciutat de Figueres”. En aquesta categoria s’ha fet una menció especial al número cinc de la revista El procés, dirigida i coordinada per Joaquim Armengol, pel “treball rigorós, la qualitat artística i l’ambició cultural d’aquesta publicació”.

El Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio enguany ha estat per al programa La carpeta, de Ràdio Girona-Cadena SER, dirigit per Màxim Castillo, que a més era el conductor de la gala de lliurament. El jurat valora l’espai per “la concreció, la informació, l’agilitat i el dinamisme de les històries culturals que explica”.

En la categoria de televisió, aquest any s’ha premiat La Jonquera: 20 anys sense frontera, de Vicenç Asensio, emès al Sense ficció de TV3. El veredicte destaca “la manera com aborda alhora la singularitat i la complexitat de la realitat del dia a dia de la Jonquera amb un format àgil, dinàmic i modern”.

Quant al premi a la millor informació digital, el guardó ha estat per microcatalaunya.cat, de Marc Serena i Edu Bayer, un projecte del qual el jurat en destaca “la presència dels pobles petits de Catalunya amb un format jove, avançat i dinàmic que, a més, incorpora micromecenatge i pinzellades de comerç electrònic”.

En la modalitat de fotoperiodisme enguany s’ha distingit la fotografia Pujol, caçat, de Pere Duran, publicada a El País. El veredicte en ressalta “la perseverança, la qualitat fotogràfica, i l’actualitat del personatge”.

Finalment, el premi al millor projecte sobre comunicació periodística ha estat per a Samuel Colomer i Mercè Sibina per Temporada Alta: l’èxit de l’efímer. El jurat en valora “la qualitat dels materials recollits durant tota la història del Temporada Alta; l’impacte, la influència i la possibilitat que té el projecte de mostrar al món la potencialitat del festival a escala social, econòmica i cultural, i, a la vegada, perquè serveix com a estímul per promoure les arts escèniques”.

En aqueta edició, el guardó a la millor iniciativa de comunicació institucional ha quedat desert.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

El jurat estava format per Mita Casacuberta, coordinadora de comunicació cultural de la Universitat de Girona; Kim Manresa, fotoperiodista; Agnès Marquès, periodista; Enrique San Juan, expert en xarxes socials, mitjans socials (social media) i màrqueting en línia; Guillem Terribas, president del consell d’administració de Gironina de Llibres i Papers; Joan Ventura, president de la junta de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes; Albert Vilar, cap de l’oficina de comunicació de la Diputació de Girona, i Jordi López, tècnic de comunicació de la Diputació de Girona, com a secretari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram