El passat dissabte va morir el periodista Antonio Franco Estadella als 74 anys a causa del càncer que patia des de feia deu anys. Des de que es va conèixer la notícies, s’han succeït les mostres de condol, especialment des de l’àmbit periodístic, on era un referent.

Franco va ser cofundador d’El Periódico de Catalunya, diari que va dirigir en dues etapes: de 1978 a 1982 i de 1988 a 2006, en la qual va impulsar l’edició en català del diari.  Entre ambdues, va dirigir l’edició per a Catalunya d’El País. Anteriorment va treballar al Diari de Barcelona i Destino, entre d’altres. Als anys 70, va participar en la creació de les revistes satíriques Barrabás i El Papus. També va formar part de l’equip que va redactar el Codi Deontològic dels periodistes catalans.

Antonio Franco continuava col·laborant periòdicament amb El Periódico, on a principis de mes va publicar el seu darrer article, El més difícil encara per a la premsa, una reflexió sobre com han canviat els temps del periodisme.

Al llarg de la seva trajectòria va rebre els premis Ortega y Gasset (1996), Godó (1995), Luca de Tena (2000) i Antonio Asensio (2007) de periodisme, a més de la Creu de Sant Jordi (2006).