El periodista José Martí Gómez ha mort aquest dimarts als 84 anys. Des de que la família d’aquest referent de la professió ha anunciat el seu traspàs, les mostres de condol s’han succeït.

Nascut a Morella el 1937, Martí es va iniciar el 1963 com a corrector del Diari de Barcelona, on va anar aprenent l’ofici de periodista, i dos anys després es va incorporar al diari El Periódico Mediterráneo. El 1967 va tornar a Barcelona per incorporar-se a El Correo Catalán, on s’hi va estar 12 anys, compaginant-ho amb col·laboracions al setmanari satíric Por Favor.

Posteriorment també va treballar a Mundo Diario, El Periódico, La Vanguardia, El País i El Mundo, i a la Cadena SER, on va col·laborar fins fa dos anys.

José Martí Gómez també va escriure una quinzena de llibres, entre els quals les seves memòries El oficio más hermoso del mundo (2016).

Al llarg de la seva trajectòria va rebre diverses distincions, entre les quals el Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat (2008), el Premi Ofici de Periodista del Col·legi de Periodistes de Catalunya (1999) i dos Premis Ciutat de Barcelona (1982 i 1998).