L’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida acull dimecres i dijous la quarta edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa, coorganitzat per la demarcació lleidatana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Enguany la temàtica central és La llibertat de premsa i el periodisme responsable.

El simposi arrenca dimecres a la tarda (16 h), amb diversos tallers temàtics per a universitaris. Posteriorment, es donarà el tret de sortida oficial amb una conferència de Carles Prats, periodista de TV3 i membre de la junta de govern del CPC (18.30 h).

L’endemà dijous s’han programat tres taules de debat. La primera, El periodisme responsable davant la diversitat (10 h) comptarà amb les ponències d’Adolfo Carratalá, professor de Periodisme de la Universitat de València (Identitats LGBTI i discurs periodístic: reptes pendents en la cobertura de sexualitats no normatives); Jose Peñín, responsable premsa SOS Racisme (Periodisme ètic o periodisme correcte? Què tenim i què volem); i Laura Fanals, periodista del Diari de Girona (La diversitat religiosa als mitjans: un llarg camí per recórrer).

La segona taula dia és El periodisme davant les víctimes (12 h), amb M. Jesús Larios, adjunta al Síndic de Greuges (Tractament informatiu dels infants); amb Xan Codesido, vocal del Col·legi Professional de Periodistes de Galicia i redactor dels serveis informatius de TV Galicia (L’empatia del periodista); i Ana Bernal Triviño, professora de la UOC i periodista (Violència masclista i violència mediàtica).

Finalment, a la tarda s’ha programat la taula rodona La responsabilitat del periodista davant el conflicte (16.30 h), amb la participació de Xavier Giró, codirector del màster en Comunicació de Conflictes Armats, Pau i Moviments Socials, de la Universitat Autònoma Barcelona, i el periodista Ramón Lobo, moderats per la periodista Rosa Maria Calaf.

La conferència de clausura anirà a càrrec de Carlos Quílez, periodista de Crónica Global (18 h).