Xavier Rius Sant ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per les amenaces rebudes d’un usuari de Twitter arran de la seva intervenció divendres passat en el programa Equipo de investigación, de laSexta, dedicat a Los cachorros ultras.

El periodista va intervenir en l’espai com a expert en l’extrema dreta per parlar del grup Bastión Frontal. Minuts després, l’usuari @aironthegod (ja desactivat) va escriure els missatges “et matarem”, “Xavier Rius maricó”, així com “mort als funcionaris estrogenats” i “la violència es combat amb violència, Heil Hitler”. En la denúncia també es fa constar que l’usuari tenia com a imatge de capçalera del seu perfil a Twitter una imatge d’Adolf Hitler.

Rius Sant explica que, diumenge, les piulades van ser eliminades per infringir les normes de la xarxa social, però el compte va continuar actiu fins aquest dimecres, quan va ser esborrat.

“Aquesta no és ni la primera ni la segona vegada que com periodista expert en ultradreta pateixo amenaces de persones o grups ultres, si bé és la primera vegada que són manifestament de mort”, explica Xavier Rius Sant.

“Jo continuaré fent la meva feina i d’aquí un mes i mig publico un nou llibre en català sobre la ultradreta, tant de la extraparlamentària com de la que ha arribat als parlaments de Catalunya i l’Estat espanyol”, rebla.