Les Jornades de Comunicació Blanquerna celebren la seva 25a edició de dilluns a dimecres amb un programa centrat en la presència de les dones en la comunicació, les relacions internacionals i la gestió pública, mitjançant conferències, taules rodones i debats.

Amb el títol de Les dones hi som!, al llarg dels tres dies les jornades abordaran diferents temàtiques: la lluita feminista durant la Transició amb la fotoperiodista Pilar Aymerich i la jurista i analista política Gemma Calvet; les dones en l’esport amb Eva Ferrer, directora d’El Deporte en Femenino, i Maria Teixidor, directiva del Barça; o humor i gènere amb Elisenda Carod (Està passant), Júlia Cot (Polònia) i Natza Farré (La competència, La nit dels Òscars).

Les Jornades de Comunicació Blanquerna també retran homenatge a la fotoperiodista Joana Biarnés (1935-2018) amb una taula rodona que comptarà amb la participació del periodista Jean Michel Bamberger, vidu de Biarnés; Silvia Omedes, representant del seu arxiu i directora de Photographic Social Vision, i Jordi Rovira, codirector del documental Joana Biarnés. Una entre tots.

Premi al Millor Comunicador de 2018

En el marc de les jornades, dimarts es lliurarà el Premi al Millor Comunicador de 2018, que ha guanyat la campanya Familiarizados, de l’agència McCann per a IKEA. El projecte ha estat guardonat “per la seva creativitat publicitària que remou consciències a partir d’una emotiva idea que ens convida a desconnectar els mòbils i gaudir del que realment és important a la vida”.

El mateix dia també serà distingit in memoriam Antoni Traveria (1957-2018), professor de la Blanquerna, per haver dedicat la seva vida al coneixement de l’Amèrica Llatina a través de la gestió cultural al capdavant de Casa Amèrica Catalunya, institució que va dirigir durant gairebé 15 anys.