El jove sabadellenc Manel Navarro representarà Espanya a Eurovisió amb el tema Do it for your lover, compost per ell mateix. Una fita que, a primera vista, no hauria de donar peu a malentesos, però que ha acabat envoltada de polèmica.

Durant la gala retransmesa per TVE (Objetivo Eurovisión) de dissabte 11 de febrer, Navarro va empatar amb la cantant Mirela amb els vots del públic, però finalment el vot del membre del jurat Xavi Martínez va decantar la balança en benefici del cantant sabadellenc. Una decisió que li va costar una agressió d’un membre del públic després del programa. Segons Martínez, que és locutor dels 40 Principales i presenta Lo más 40, l’agressor el va perseguir fins darrere de les càmeres del plató.

A més, en el moment de l’elecció de Navarro, el públic assistent va cridar “tongo, tongo” i, davant d’això, el cantant sabadellenc els va dedicar una botifarra. Per acabar-ho d’adobar, la Reial Acadèmia Espanyola ha criticat que la cançó de Navarro representi Espanya, ja que conté fragments en anglès. Segons la RAE, hauria de ser íntegrament en castellà.

Amb tot això, la polèmica ha acabat arribant al Congrés dels Diputats després que el diputat del PSOE, José Miquel Camacho, exposés diverses preguntes per aclarir el procés de selecció i elecció dels concursants d’Eurovisió. Camacho vol aclarir qui o quin òrgan de RTVE va aprovar el sistema d’elecció i va decidir els membres del jurat; quina valoració fa el president de la corporació de RTVE sobre els fets que van ocórrer a la gala; qui o quin òrgan de RTVE va decidir els concursants de la segona fase, i si RTVE s’ha plantejat en algun moment deixar sense efecte el resultat de la segona gala després del que ha passat.