El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, ha presentat la dimissió aquest dijous, segons informen diversos mitjans. El motiu seria la reiterada negativa del Govern espanyol a aportar 130 milions d’euros més al pressupost, sense els quals Echenique creu que la radiotelevisió pública no és sostenible. Els darrers mesos, havia demanat un canvi en el model de finançament de la corporació.

González-Echenique, que va accedir al càrrec el juny de 2012, presentarà la dimissió en la reunió del consell d’administració que s’havia de celebrar dilluns i que es va ajornar per aconseguir més marge per negociar amb Hisenda una millora del finançament, però no se n’ha sortit, segons informa El Economista. 

Amb ell com a president, RTVE va tancar l’exercici 2012 amb 112,9 milions d’euros de dèficit i el 2013 amb 113,3 milions negatius, i el 2014 va pel mateix camí, malgrat les retallades en massa salarial i altres despeses. El dèficit s’explica, entre d’altres, per la davallada d’ingressos a causa de la reducció de l’aportació del Govern (a la meitat) i de la caiguda del que paguen via taxes televisions privades i operadores de telecomunicacions. 

[Informació actualitzada dijous 25 a les 11.30 h]

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram