Tot i que en diverses ocasions ja havia amenaçat amb dimitir, el president de la Corporació RTVE, Alberto Oliart, finalment ha complert la seva paraula aquest dimecres al matí. El ja expresident ha explicat al consell d’administració de l’ens que la seva era una decisió “irrevocable i d’efecte immediat” basada en “motius d’estricte caràcter personal”, als quals havia arribat després d’una “madura reflexió”.

La versió oficial no es correspon amb la que havia avançat El Mundo aquest dimecres. Segons el rotatiu, el detonant de la decisió, comunicada aquest dimarts al Govern espanyol, hauria estat la polèmica generada arran de l’adjudicació de la cobertura tècnica del programa Las mañanas de La 1 a l’empresa Telefónica Broadcast Services (TBS), de la que el fill del fins ara president de l’ens, Pablo Oliart, va ser nomenat administrador únic 20 dies abans de la concessió.   

Fins que les Corts no escullin un nou president, la funció executiva l’assumirà el consell d’administració, que en comunicat ha “agraït molt sincerament el treball i la labor realitzada per Alberto Oliart al capdavant de l’empresa en aquesta darrera etapa”.

Tot i que va ser escollit el 24 de novembre del 2009 amb el recolzament del Partit Popular, aquesta formació havia demanat en nombroses ocasions, durant les comissions de control parlamentari, la dimissió d’Oliart per la suposada “manipulació”, “tergiversació” i “manca d’objectivitat” dels informatius de TVE.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram