El Tribunal Superior de Justícia de Madrid considera que l’ERO presentat per Telemadrid per a 861 dels 1.170 treballadors no s’ajusta a dret i és improcedent. La sentència obliga la cadena a readmetre els treballadors o a indemnitzar-los amb 45 dies per any treballat. El TSJM assenyala que no n’hi ha prou amb la situació econòmica negativa argumentada per la direcció de la cadena per justificar els acomiadaments.

La decisió del Tribunal crea un precedent per a l’expedient de regulació de RTVV, també recorregut als tribunals pels sindicats. De fet, el comitè d’empresa ja ha demanat a la nova directora general, Rosa Vidal, que es replantegi l’ERO i aturi els acomiadaments per evitar la “judicialització” de la política laboral de l’empresa i el cost econòmic “innecessari” que podria suposar per a la societat valenciana.

Telemadrid no es tanca

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, havia amenaçat amb tancar l’ens públic si la justícia anul·lava l’ERO aprovat a principis d’any. No farà falta, ja que la resolució no obliga a readmetre els acomiadats, la majoria dels quals havia aconseguit la seva plaça mitjançant oposició.

Això fa que als sindicats la sentència els hagi deixat un regust agredolç, ja que preferien recuperar el lloc de treball en lloc de rebre més diners d’indemnització, els quals acabarà pagant la ciutadania. Amb tot, demanen que la Comunitat de Madrid obri un canal de diàleg amb els treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram