Al Partit Popular no li ha agradat el tractament que El gran debate de Telecinco va fer del cas Bárcenas dissabte a la nit. La cap de comunicació del PP, Marilar de Andrés, va fer arribar un advertiment a mig programa que el presentador Jordi González va llegir a l’audiència: “Dirigents del PP que estan veient el programa estudiaran la interposició de l’acció que correspongui davant les informacions que s’estan difonent”, va ser l’SMS que De Andrés va enviar al productor de l’espai.

Acte seguit, González va defensar que al programa s’havien limitat a “reflectir cuidadosament” les notícies sobre l’extresorer del PP publicades a El Mundo o El País, dels quals va mostrar les portades. A la mateixa hora que s’emetia El gran debate, un especial d’Al rojo vivo també va tractar el cas Bárcenas, però no sembla que tinguessin cap advertiment al respecte, com tampoc El Mundo i El País.

Emmordassar els tertulians

“L’únic missatge possible d’un missatge a aquestes hores de la nit és que ens moderem”, va afirmar el tertulià Ernesto Ekaizer. A més, va afegir que a Rajoy “no li tremola la mà per emmordassar-nos”, quan el que havia dit el president espanyol és que no li tremolaria la mà a l’hora de castigar els membres del PP implicats.

“A mi em sorprèn que la primera querella sigui contra aquest programa i no contra el diari El Mundo, que és el primer que dóna la notícia”, va apuntar Nacho Escolar, director d’eldiario.es.

En canvi, una altra tertuliana d’El gran debate, Edurne Uriarte (dóna del Ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert), va justificar la reacció dels populars per “l’enorme impacte” que té el programa entre els telespectadors.