Ja se sabia que el PP havia decidit apostar per algú amb carnet, José Manuel Ruiz, com a nou director de l’Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (EPRTVIB), però faltaven per concretar-se els altres vuit membres del consell de direcció. Pocs minuts abans de la seva votació al Parlament, ha donat a conèixer els vuit noms, tots afins al partit, i els diputats de PSIB i PSM-IV-ExM han marxat de la cambra entre els aplaudiments dels membres del PP.

L’oposició ha qualificat la maniobra de “culminació de l’assalt del PP a IB3”, i ha explicitat el seu desacord amb una proposta realitzada sense consens, ja que els populars només necessitaven una majoria simple per tirar-la endavant.

En canvi, el conseller de Presidència i fins ara director de l’ens, Antoni Gómez, ha assegurat que el Govern havia intentat durant sis mesos acordar els nou consellers i el director d’IB3, però, segons ell, l’oposició no havia volgut. També ha manifestat que el nomenament de Ruiz comptava amb el recolzament de la MesAudiovisual, cosa que el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ja es va encarregar de desmentir la setmana passada.

José Manuel Ruiz és exsenador del PP per Mallorca i exregidor de l’Ajuntament de Calvià. De formació economista, la seva experiència amb el sector audiovisual es limita al càrrec de gerent d’IB3 que exercia des del passat gener.

A banda de Ruiz, el consell de direcció de l’ens està format per Josep Maria Codony, Onofre Martorell, Antoni Alcover, Pedro Orfila, Nuria Ferrer, Francisco Ferrer, Maria Antonia Puiggros i Margalida Alemany. El seu mandat és per sis anys.