Després de 13 anys d’emissions ininterrompudes, la televisió local de Gandia ha estat tancada pel nou govern municipal del PP, que va fer efectiu el tall del senyal aquest dilluns. L’alcalde, Arturo Torró, al·lega “raons econòmiques i legals”, en referència a l’1,7 de milions d’euros que diu costen les emissions, i al conflicte obert amb el Govern valencià, que al març, quan l’alcalde era el socialista José Manuel Orengo, va ordenar el seu tancament.

La desconnexió del repetidor situat al Montdúver es va fer poc després d’anunciar el tancament al centre de producció de l’Alqueria Laborde. La decisió suposarà l’acomiadament d’una trentena de treballadors.

Durant la campanya electoral, Turró havia advertit que canviaria el model de Gandia TV, però no havia parlat del seu tancament, segons informa Levant-EMV. Per això, tot i que s’esperava algun tipus d’actuació, la mesura ha sorprès.

Suspensió temporal

Amb tot, el govern municipal diu que es tracta d’una “suspensió temporal de les emissions” fins que Gandia TV “legalitzi la seva situació”, arran de l’expedient obert per la Generalitat perquè el consorci no estava completament constituït (per la negativa de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, del PP, a formar-ne part; els altres dos, Gandia i Oliva, eren governats pel PSPV).

La decisió ha provocat un allau de reaccions contràries, tant des dels partits de l’oposició al municipi, PSPV i Compromís, com des d’entitats, com ara Escola d’Estiu de la Safor, Escola Valenciana i l’Institut d’estudis Alfons el Vell, segons informa l’Avui.

A banda, diversos grups socials de Gandia i de la rodalia han començat a mobilitzar-se a internet per organitzar una manifestació de protesta.