La decisió d’emetre el missatge nadalenc del rei Felip VI al canal 3/24 en lloc de TV3 no ha agradat gens al Partit Popular. Per això, la portaveu adjunta al Parlament, Esperanza García, ha sol·licitat la compareixença “urgent” de la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, Núria Llorach, i el director de Televisió de Catalunya, Jaume Peral, perquè expliquin un canvi decidit un dia abans.

“Volem saber per què, qui i en base a quins criteris s’ha decidit, després de 30 anys d’emissió, no retransmetre el missatge del cap de l’Estat en la cadena principal de televisió pública catalana”, ha assenyalat García en un comunicat. El 2013, cap canal de Televisió de Catalunya va emetre el discurs, aleshores per una vaga dels treballadors.

Segons la portaveu popular, TV3 “ha d’atendre l’interès general de forma objectiva i neutral”, i fer-ho “sense sotmetre’s a directrius del Govern o dels seus socis, la CUP”, ha insinuat en la línia de les acusacions llançades per altres companys de partit.

“Exigirem responsabilitats si es demostra que el director de la cadena o la presidenta de la Corporació van modificar la graella de TV3 en base a pressions polítiques”, ha advertit Esperanza García.