El portaveu del PPC, Santi Rodríguez, ha dit que al seu partit estan “cansats” del tractament que els dispensen els programes de TV3 Polònia i Crackòvia, especialment quan es parla de corrupció a València i Madrid. Durant la comissió de control parlamentària de la CCMA d’aquest divendres, i en una intervenció pujada de to, Rodríguez ho ha qualificat d’“intolerable” i ha demanat que es “prenguin mesures”.

“Sempre han de rebre exactament els mateixos?”, ha qüestionat Rodríguez, que ha posat com a exemple que el Polònia hagi evitat tractar els ERO d’Andalusia i el suposat finançament de CDC a través del Palau de la Música. Marta Alòs, de CiU, ràpidament ha recordat que aquest cas és un procés judicial obert i ha reclamat la presumpció d’innocència, la qual també ha demanat el portaveu popular per als membres del seu partit.

Salt mortal sense xarxa

El president del consell de govern de la CCMA, Enric Marín, ha defensat els programes argumentant que són de paròdia i que tenen una funció higienitzadora. En el mateix sentit s’ha expressat la directora de TV3, Mònica Terribas, qui ha afegit que en aquest cas no es dediquen a mesurar “la proporcionalitat de les intervencions” dels parodiats.

Amb tot, Terribas ha avisat que les paraules de Santi Rodríguez eren un “salt mortal sense xarxa cap a un entorn que no sé on ens portarà”.