Finalment, el PP ha complert les amenaces i aquest dimecres ha demandat El País en entendre que va vulnerar el seu dret a l’honor per la publicació dels anomenats papers de Bárcenas sobre una suposada comptabilitat oculta del partit.

En la demanda, els populars reclamen una indemnització per danys i perjudicis de 500.000 euros que assegura destinarà a organitzacions de caràcter social. El PP explica que també ha presentat una demanda contra el suposat artífex dels documents, el seu extresorer, i ho argumenta en el fet que el diari li atribueix l’autoria dels “falsos papers”, tot i que remarca que Luis Bárcenas ho ha negat.

A banda del partit, també han emprés accions legals pels mateixos motius a títol personal Ángel Acebes, Javier Arenas, Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato, els noms dels quals apareixien en les informacions fetes públiques per El País. Anteriorment ja havien presentat sengles demandes la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i l’expresident José María Aznar.

El PP acusa El País de premeditació i irresponsabilitat

En un comunicat, els populars asseguren que qualsevol informació o document que posi en dubte una única comptabilitat al partit és “falsa, temerària i tendenciosa”, i assegura que la seva difusió és “premeditada i irresponsable” i “inexplicable” en un mitjà de comunicació, el que segons ells posa de manifest “l’inexistent” rigor professional i la seva “mala praxis”.

Els demandants consideren que El País tenia la “clara intenció de danyar la imatge i la bona reputació del PP i dels seus dirigents”, cosa que hauria aconseguit per la transcendència de “grans dimensions” que han adquirit les informacions publicades pel diari.