Entre Partit Popular i Ciutadans estan cosint els mitjans de la CCMA a denúncies davant la Junta Electoral. La darrera ha estat del PP a causa de la multitudinària manifestació de Brussel·les: tot i que TV3 no la va emetre per la fiscalització electoral a la qual està sotmesa, ha estat denunciada igualment perquè els populars consideren que la cobertura que se’n va fer als informatius va ser excessiva.

En la denúncia, a més de demanar obrir un expedient sancionador contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per “reiteració” en l’incompliment de la LOREG, també es sol·licita a la Junta que estableixi “mesures concretes per compensar en termes d’igualtat i proporcionalitat” al PP pel “perjudici causat” amb les informacions sobre la manifestació organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural. En aquest sentit, es recorda que, fa dos anys, TV3 ja va haver de compensar els partits que no van donar suport a la manifestació de l’11 de setembre.

El PP argumenta que, malgrat la manifestació celebrada amb el lema de Wake up Europe, Democracy for Catalonia no es pot considerar un “acte expressament electoral”, sí té “un important caràcter polític i una especial transcendència i incidència electoral”.

La denúncia assegura que “l’àmplia” cobertura informativa de TV3 i el 324 sobre la manifestació de Brussel·les “ha excedit i ha afectat de manera clara el pluralisme i la neutralitat informativa”, i també “ha tingut l’ànim de beneficiar a unes determinades candidatures”.

En aquesta línia, el PP diu que si no es compensa les formacions que no defensen els posicionaments de les entitats convocants de la manifestació “ens veurem perjudicades per l’actuació de la CCMA, generant un greu perjudici a les nostres candidatures”.