La comissió d’assumptes institucionals del Parlament balear va aprovar la setmana passada per unanimitat dos punts d’una proposició no de llei presentada pel PSIB, i en va rebutjar dos més  pels vots contraris del PP.

Per una part, es va aprovar instar al Govern a presentar un paquet de mesures de recolzament a les productores audiovisuals balears. A més, es va aprovar un altre punt on s’aposta per mantenir la producció pròpia feta a l’arxipèlag i per empreses del territori com a part principal de la programació d’IB3.

En canvi, es va rebutjar instar el Govern a aplicar la llei d’IB3 perquè el català sigui la llengua vehicular de l’ens i que aquest compleixi la seva funció de servei públic i difongui i en promogui el seu ús. L’altre punt rebutjat pels populars va ser l’elaboració d’un pla de viabilitat econòmica per garantir el pagament als proveïdors.

A banda, el ple del Parlament, també la setmana passada, va aprovar part d’una moció del PSIB on s’insta l’Executiu de José Ramón Bauzá a iniciar converses amb la resta de grups per nomenar el consell assessor de continguts i programació d’IB3, i s’insta l’ens a prioritzar el manteniment de tots els programes de caràcter informatiu a la ràdio i la televisió pública a l’hora d’aplicar mesures d’estalvi pressupostari.

En canvi, els populars van rebutjar el punt que instava el Govern a reemprendre les converses amb els grups parlamentaris per arribar a una candidatura de consens per al consell de direcció d’IB3.