Els populars valencians han retirat la demanda perquè TVE, Telecinco, Cuatro i La Sexta deixessin d’utilitzar termes com ‘implicats’ o ‘corrupció’ en les informacions electorals del partit. La decisió va arribar aquest dijous, poc després que el secretari de comunicació del PP espanyol, Esteban González Pons, desautoritzés la mesura. En una entrevista a Telecinco, va assegurar que la llibertat de premsa era “sagrada” i que s’havia de preservar.

Inicialment, el secretari general del PP valencià, Antonio Clemente Oliver, havia presentat una demanda el passat dilluns a la junta electoral del País Valencià perquè les televisions esmentades no poguessin referir-se als candidats del partit com a ‘encausats’ ni ‘implicats’, ni poguessin utilitzar el terme ‘corrupció’ en les peces informatives dels populars. Segons el PP valencià, usar aquests termes és una “vulneració del principi de neutralitat informativa” que ha d’haver-hi en època electoral.

Tot i que la campanya electoral no comença fins al 6 de maig, la sol·licitud pretenia que el veto es fes efectiu de manera immediata i que les quatre televisions rectifiquessin les informacions ja emeses en les que utilitzaven aquests termes en les informacions del PP.

En un comunicat, Clemente va admetre que els mitjans havien interpretat la denúncia com “una limitació” al dret a la llibertat d’expressió i de premsa, i que per això l’havien retirat, ja que no pretenien obrir cap debat en aquest sentit.