El jurat de la setena edició del Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy ha guardonat Josep Corbella en la categoria de trajectòria, “per la seva brillant carrera professional com a periodista de ciència i salut a La Vanguardia”.

En la modalitat de televisió, enguany s’ha distingit l’equip del reportatge Antropoceno nuestro legado en las rocas, emès al programa Crónicas de La 2, i en ràdio Eva Caballero per Perseverance, el rover capaz de buscar huella de vida, listo para aterrizar en Marte de Radio Euskadi.

Pel que fa a la modalitat de premsa escrita, el jurat ha premiat Laura Chaparro pel reportatge Los microorganismos son los amos publicat a la revista Muy Interesante, i en prensa digital Verónica Pavés per El viaje temporal de las perseidas publicat a El Día.

El jurat estaba format pel periodista Lorenzo Díaz García-Campoy; la presidenta de l’Acadèmia de Televisió, Maria Casado; el president de la FAPE, Miguel Ángel Noceda; el president d’honor de l’Acadèmia de la Ràdio, Luis del Olmo; la directora del CNIO, María Blasco, i el cap de meteorologia de TV3, Tomás Molina.

Els premis Concha García Campoy, que no tenen dotació econòmica, tenen per objectiu reconèixer trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat “amb rigor, ètica i compromís” històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.