La 40a edició del premis Protagonistas, organitzats Punto Ràdio, ha decidit premiar en l’apartat de comunicació els periodistes Jordi Basté i Albert Castillón, segons ha fet públic el jurat aquest dimecres. De Basté, l’organització ha ressaltat les seves dots de comunicador en mig de la “difícil, estimulant i competitiva ràdio dels matins”. Quant a Castillón, el jurat ha destacat la seva “exigent creativitat” i “incansable treball”.

El guardons es lliuraran el proper 29 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya, en un acte conduït per Luis del Olmo i la baronessa Carmen Cervera on es servirà l’habitual ‘botillo’ al que es preveu l’assistència de més de 1.700 convidats.

En el camp televisiu, s’ha premiat l’actor català David Janer, pel seu paper protagonista a la sèrie “Águila roja” de TVE, i el presentador de “Pasapalabra”, Christian Gálvez.

En l’àmbit polític, els premis han distingit el líder de CiU, Artur Mas, i el vicepresident del Govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. En l’apartat musical, els premiats són el cantant valencià Raimon, Miguel Ríos, Estrella Morente i José Mercé, mentre que en l’apartat cinematogràfic el premiat és Luis Tosar. En el camp esportiu, els Protagonistas són per als futbolistes Andrés Iniesta i Iker Casilles.

Els premis també han distingit l’Once, la Fundació Esther Koplowitz, el científic Borja Corcóstegui, el grup farmacèutic Avène, i Peugeot.