Emilio Fernández, president del consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), és partidari de privatitzar ja Canal 9 davant la difícil situació econòmica que viu l’ens. Fernández, en declaracions realitzades aquest diumenge a la Cadena SER, va contradir així la posició del seu partit, el PP, que divendres es mostrava contrari a modificar l’estatus de RTVV, segons la seva portaveu, Paula Sánchez de León.

Per a Fernández, la realitat financera és “insostenible” i “deixa poques opcions”, per la qual cosa va apostar per la privatització de tota la gestió, a excepció dels serveis informatius. Segons el president de l’ens des del 1999, s’ha d’arribar a un acord polític amb el PSPV per tal de dissenyar un concurs que porti a la seva privatització.

A més, Fernández va advocar per la despolitització del consell d’administració, on són representats totes les forces polítiques de forma proporcional.

Tot i que l’Executiu de Francisco Camps no es planteja aquesta mesura, cal recordar que el Partit Popular va presentar fa una setmana una proposició de llei perquè cada comunitat autònoma pugui decidir sobre la gestió de les seves televisions públiques, inclosa la privatització.

Els sindicats diuen que és una mesura “irresponsable”

Els sindicats CCOO i CGT a RTVV van assegurar aquest dilluns que la privatització és una sortida “irresponsable, il·legal i fracassada”, i van atribuir la “caòtica” situació econòmica de l’ens als “directors generals, actual i precedents, que han malgastat el patrimoni econòmic i la imatge pública” de Canal 9.

Ambdós sindicats també van criticar el paper desenvolupat pel consell d’administració de l’ens, amb el seu president al capdavant, ja que consideren que fins ara “han avalat, permès i justificat” que RTVV estigui en una situació “de fallida econòmica, amb uns passius multimilionaris i uns fons propis negatius”.