Ja es coneix l’abast de la retallada a l’Agència Catalana de Notícies. El pressupost es rebaixarà en 600.000 euros, passant dels 2,4 milions del 2012 a 1,8, una reducció del 25%. Així ho ha comunicat aquest dimecres la direcció a la plantilla.

La retallada es preveu que s’apliqui principalment en el capítol de personal, malgrat el director de l’ACN, Joan Maria Clavaguera, fa una setmana garantia que l’impacte sobre la plantilla seria “el menor possible”. D’aquesta manera donava per assumida la moció sobre el sistema de mitjans públics catalans aprovada pel Parlament , la qual recollia un punt on es demanava al Govern que garantís la continuïtat i la viabilitat de l’ACN, i se l’instava a negociar amb els treballadors “prioritzant al màxim l’estalvi de despeses que no afectin directament la plantilla”.

Els treballadors convoquen dos dies de vaga

El comitè d’empresa denuncia que, amb aquest pressupost, a banda d’una important reducció salarial, l’empresa planteja un ERO que pot suposar el “desmantellament” de l’agència. La principal afectada seria la seu de Barcelona, que podria quedar amb una quinzena de treballadors, la meitat dels actuals, directius a banda.

En resposta a la retallada anunciada, l’assemblea de treballadors ha decidit convocar dos dies de vaga per a la setmana vinent, el 23, diada de Sant Jordi, i el 24 d’abril.

Els representants de la plantilla, que el 8 d’abril ja va fer una vaga contra les retallades seguida massivament, defensen que els darrers dos anys la plantilla s’ha reduït de 93 a 67 treballadors (un 28%), i que el pes de la despesa laboral en el conjunt del pressupost ha passat del 93 al 63% (una reducció del 32%).