Cinc dels sis nous consellers de la CCMA: Pemán, Guitart, Duart, Llorach i Querol. Només falta Vilar.

El ple del Parlament ha aprovat el nomenament del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que estarà format per Brauli Duart, Antoni Pemán i Núria Llorach (proposats per CiU), Xavier Guitart i Josep Vilar (pel PSC), i Armand Querol (a proposta del PP).

El ple, celebrat aquest dimecres, també ha votat favorablement a la designació de Duart com a nou president de l’ens. Pemán i Vilar debuten a la Corporació, mentre que la resta han estat reelegits. Els sis consellers prendran possessió del càrrec el proper divendres en un acte al Palau del Parlament.

Cal recordar que, inicialment, Convergència havia presentat un setè candidat, Josep Puigbó, que finalment va retirar.

Tres votacions

La votació dels membres del consell de govern de la CCMA s’ha dividit en dues a petició de Solidaritat Catalana. En primera instància s’ha donat el vistiplau a les candidatures presentades per CiU i PSC, amb 106 vots favorables, 21 en contra i 3 abstencions. Posteriorment s’ha votat el candidat del PP, que ha rebut 102 vots a favor, 25 en contra i 3 abstencions. Finalment, la designació de Duart com a president de l’ens ha obtingut 106 vots a favor, 21 en contra i 4 abstencions.

En tots els casos s’ha superat la majoria de dos terços de la cambra i no ha fet falta una segona votació, tal com contempla la nova Llei de la Corporació. Excepte Josep Vilar, la resta de membres del nou consell han assistit com a convidats al debat i la votació de la seva designació.

ICV-EUiA i ERC han votat contra les candidatures presentades; Ciutadans s’ha abstingut, i SI i Joan Laporta han votat a favor de les candidatures de CiU i PSC, i en contra del candidat del PP, Armand Querol, que serà el vicepresident de l’ens, un càrrec de nova creació.

Protestes dels treballadors

Coincidint amb l’elecció del consell de govern de la CCMA, delegats i treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio han realitzat tres concentracions: a les 9 del matí, davant del Parlament; a les 12 h, a les instal·lacions de TVC, i a les 15 h, davant de Catalunya Ràdio.

D’aquesta manera protestaven contra una elecció que, “per forma i contingut”, consideren que pot perjudicar els mitjans de la Corporació. Segons denuncien, el nou consell de govern surt a partir de quotes polítiques, és menys plural i més progovernamental, i trenca el consens previst en la Llei del 2007.

A més, els comitès d’empresa consideren que la nova normativa “segresta el pluralisme social, la independència informativa i la capacitat productiva de la CCMA”, i que, amb ella, el nou consell de govern podrà canviar el model “influït o convençut” per la campanya contra TV3 i Catalunya Ràdio.

Per això, adverteixen, estaran amatents al “full de ruta” que seguiran i desplegaran els nous gestors de la Corporació, per tal d’assegurar-se que la televisió i la ràdio públiques continuen sent de tota la ciutadania, i que compleixen el servei públic pel qual van ser creades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram