Malgrat per al Govern els mitjans de la CCMA són una “prioritat de primer nivell”, les dificultats econòmiques faran que la seva aportació a l’ens torni a disminuir, segons va admetre el passat divendres el conseller de la Presidència, Francesc Homs. Del 2010 al 2012, la subvenció a l’ens públic ha passat de 341 milions d’euros a 260.

En compareixença parlamentària, Homs va explicar que, tot i que el pressupost del 2013 no està tancat, “lamentablement” tot indica que serà inferior al de l’any passat, malgrat no va concretar quina podria ser la disminució.

“Ens haurem d’esforçar molt tots plegats en poder tenir clar quines són les prioritats i com preservem aquest model públic que tants èxits en està donant i ens ha donat a tots plegats”, va assegurar el també portaveu del Govern.

Més sacrificis

Homs va recalcar que l’Executiu farà tot el possible perquè TV3 i Catalunya Ràdio continuïn sent “la joia de la corona”, ja que considera que són “peces fonamentals” tant de la política de comunicació com del conjunt del país.

El conseller va justificar la retallada perquè el contrari “seria incomprensible per al conjunt del país”, ja que en aquest moment “ningú pot ser aliè a aquesta necessitat de sacrificis”, els quals va assenyalar que, agradin poc o gens, “s’hauran de continuar fent”.

A banda, Homs va apuntar que el Govern es comprometia a tenir el nou contracte programa de la CCMA “ben aviat”. Segons va recalcar, aquest ha de donar “estabilitat i perspectiva de futur” a la Corporació durant els propers anys.