El pressupost per al 2015 del Col·legi de Periodistes de Catalunya, aprovat en assemblea la setmana passada, preveu tancar l’exercici amb números positius per primer cop en els darrers anys. El pressupost d’enguany de l’entitat presenta una important reducció de les despeses respecte el 2014, ja que s’han reduït els costos de personal i s’han negociat a la baixa i ajustat els marges amb els proveïdors.

A banda, el pressupost de 2015 preveu incrementar els ingressos. Per una banda, aspira a un increment del 2% respecte l’any passat en el volum de negoci dels 13 quioscos que gestiona al centre de Barcelona, gràcies a les inversions realitzades els darrers anys en la seva mecanització. A més, el CPC pronostica una millora en l’explotació comercial de la revista Capçalera.

Finalment, una altra millora és respecte a les subvencions. Després d’anys de no rebre’n, el Col·legi de Periodistes es va presentar a diferents convocatòries, donant com a resultat una subvenció per al 2014 i una altra per aquest any.

El pressupost de 2015 continua prioritzant i potenciant el capítol de formació, destinant una de les principals partides al Centre de Formació i Desenvolupament. A banda, es mantenen les quotes trimestrals per sisè any consecutiu, així com les quotes reduïdes per als periodistes en atur, segons destaca el CPC.