El Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació ha guardonat el programa NanoEduca amb el Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva tasca d’introduir la nanociència i la nanotecnologia entre l’alumnat i professorat de secundària i batxillerat.

Els impulsors de la iniciativa, nascuda el 2015, són l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa del Departament d’Ensenyament.

El guardó forma part dels Premis Nacionals de Recerca, els quals fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors.

Enguany també han estat distingits la cosmòloga i astrofísica teòrica Licia Verde, Premi Nacional de Recerca 2018; l’investigador Marc Güell, Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Pasqual Maragall, Premi Nacional de Mecenatge Científic, i el Repsol-BSC Research Center (RBRC), Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I.