L’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans ha distingit l’històric programa musical Sputnik del canal 33 (1991-2013) amb la primera edició del Premi Fonograma. El guardó es va lliurar dijous al vespre en l’acte inaugural de les jornades Fonograma, que tenen l’objectiu de reivindicar el paper de la música enregistrada en totes les disciplines.

L’APECAT valora que Sputnik va ser “un programa d’actualitat musical amb molt èxit al llarg dels anys 90 que va retratar perfectament aquella dècada revolucionària”, i que “va saber connectar amb el públic més jove amb una proposta que era un punt de trobada per a videoclips, actuacions en directe, entrevistes i mil i una propostes més”.

Així doncs, el Premi Fonograma vol “reivindicar aquest model de programa d’actualitat musical que ha estat un referent generacional durant més de 20 anys de la televisió pública catalana i que va esdevenir un suport indispensable per a les produccions fonogràfiques del país”.

El Premi Fonograma, votat pels associats a l’APECAT, s’atorga a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució a la indústria discogràfica.