L’empresa editora d’El Punt Avui i els representants sindicals han arribat a un preacord sobre l’ERO que vol aplicar l’empresa. Finalment, en lloc dels 86 treballadors previstos inicialment (53 d’Hermes Comunicacions i 33 de la Corporació Catalana de Comunicació, l’antic Avui), finalment seran 49: 41 d’Hermes i 8 de la Corporació.

A banda, els treballadors de l’antic Avui hauran de rebaixar-se els sous (entre un 30 i un 40%, depenent del cas) fins a equiparar-se amb els que cobren els d’Hermes. Així doncs, si hi hagués més de vuit treballadors de la Corporació que no acceptessin aquesta disminució salarial, serien més els que acabarien sortint, doncs la xifra dels afectats d’Hermes per l’ERO és invariable.

L’empresa ara ha obert un termini, fins dimarts al migdia, perquè els treballadors s’acullin a l’expedient de regulació voluntàriament. Si no es cobrissin les 41+8 baixes, aleshores serà l’empresa la que designarà els treballadors que completaran l’ERO. Les persones acomiadades rebran 20 dies per any treballat, amb un topall de 12 mesos.

L’acord definitiu, segons han comentat fonts del comitè d’empresa a Comunicació 21, es signarà el proper dimecres, dia en què se sabrà la llista definitiva d’acomiadats. Quan es rubriqui l’acord, es suspendrà l’ERO temporal que s’està aplicant actualment des de l’estiu.

Dimecres també s’ha de resoldre el pagament de la nòmina de desembre, encara pendent. Fins aleshores, els periodistes continuaran amb la vaga de signatures.