El Punt Avui i totes les capçaleres vinculades –El 9 Esportiu, Presència, L’Econòmic i Catalunya Today– incorporen des d’aquest diumenge una nova secció, Catalunya vol viure en llibertat, iniciativa que té per objectiu que es visualitzi “clarament” l’aposta d’aquests mitjans per una Catalunya “lliure i desacomplexada”.

La secció es mantindrà fins a l’11 de setembre del 2014, data en què la campanya finalitzarà amb un acte multitudinari en el qual ja s’ha començat a treballar i que es concretarà més endavant.

“La creació d’una secció d’aquestes característiques és un fet extraordinari en el món del periodisme escrit. Però la situació que travessa el país en aquests moments és també extraordinària, i un diari no s’ha de limitar a ser un simple recull d’informacions, sinó que també té com una de les seves principals missions denunciar situacions injustes. I l’actual ho és”, assegurava aquest diumenge en un article el director de l’edició nacional d’El Punt Avui, Xevi Xirgo.

Un eslògan de fa 20 anys

El nom de la nova secció prové de l’eslògan que El Punt va utilitzar el 19 de juliol del 1992 en un concert a la Devesa de Girona per posar de manifest el malestar generat per les detencions de desenes d’independentistes practicades pel jutge Baltasar Garzón poc abans dels Jocs Olímics de Barcelona. La protesta va aplegar més de 15.000 persones i va acollir les actuacions d’artistes com Sopa de Cabra, Umpah-pah, Els Pets, Lluís Llach, Kitsch, l’Elèctrica Dharma, Marina Rossell o El Último de la Fila.

“Vint anys després, i amb el sumari del cas Garzón oblidat, l’eslògan continua més viu que mai perquè Catalunya continua reivindicant el dret a poder viure en llibertat”, assegura Xirgo.