Cinc mesos després d’aplicar el quart ERO en menys de dos anys, El Punt Avui rebaixarà el sou dels treballadors un 15% durant un any. Al menys als d’Hermes Comunicacions (l’antic El Punt), perquè els treballadors de la Corporació Catalana de Comunicació (l’antic Avui) han rebutjat la proposta de l’empresa, que inicialment era una retallada del 22%.

En concret, a la plantilla d’Hermes hi ha hagut 88 vots a favor de la rebaixa, 62 en contra, i 9 abstencions. A la de la CCC han estat 4 vots a favor, 20 en contra i 9 abstencions. Ara la pilota és a la teulada de l’empresa, que gràcies a la reforma laboral pot aplicar la rebaixa unilateralment, tot i la negativa dels treballadors.

Cal recordar que, quan es va aprovar l’ERO del gener, paral·lelament és van equiparar els sous d’ambdues plantilles, cosa que per als de l’Avui va suposar una retallada d’entre el 20 i el 40%, depenent del cas. En el cas dels treballadors de l’antic El Punt, la nova rebaixa salarial es sumaria a la del 6% i la congelació salarial que ja acumulen.

Rebaixa compensada

El 15% de reducció salarial es compensaria amb una reducció de 34 hores o de tres dies al mes. La rebaixa es començarà a aplicar en la nòmina d’aquest mes de juny i duraria un any. Després, direcció i treballadors tornarien a seure per veure com està la situació del grup i negociar de nou. Fins aleshores no es preveuen noves sortides. Fonts del comitè d’empresa d’Hermes han explicat a Comunicació 21 que des de l’empresa els han assegurat que necessiten tot el potencial humà per tirar endavant el projecte.

A principis de maig ja vam informar que el grup Hermes volia retallar la despesa un 30%, en proporció a la caiguda d’ingressos que havia patit el diari durant el primer trimestre de l’any. L’objectiu és no comprometre la seva viabilitat.