Tot i que al gener Hermes Comunicacions va executar el quart ERO en menys de dos anys, el panorama que se li presenta al nou propietari d’El Punt Avui, Joaquim Vidal, no es pot dir que sigui encoratjador. En el primer trimestre del 2012, els ingressos del diari han caigut un 30%, motiu pel qual l’editora haurà d’afrontar una retallada de despeses en una proporció similar per no comprometre la seva viabilitat. Així ho va reconèixer aquest dijous el conseller delegat d’Hermes, Joan Vall i Clara, als representants dels treballadors.

De moment, però, es desconeix si els ajustos que planeja la direcció inclou nous acomiadaments o més rebaixes salarials i de drets laborals. Cal recordar que, al gener, els treballadors que queden de la Corporació Catalana de Comunicació (l’antic Avui) ja van acceptar equiparar-se el salari amb els seus companys d’El Punt, el que va suposar una retallada entre el 30 i el 40% depenent del cas.

Quan va prendre possessió del càrrec, Vidal ja va advertir que, tot i els esforços fets fins aleshores, en caldrien de nous per assegurar la viabilitat del projecte. Tot sembla indicar que no trigaran massa en fer-se efectius.