El proper 31 de desembre deixarà d’emetre definitivament El Punt Avui TV. Hermes Comunicacions argumenta que el context econòmic feia insostenible la seva continuïtat a la TDT, però apunta que intentarà recuperar les emissions en línia en un futur.

Així doncs, la cadena ja ha deixat d’enregistrar programació pròpia (dijous ja no es va emetre L’illa de Robinson, el seu programa estrella), i fins al tancament només emetrà continguts de la Xarxa de Televisions Locals.

El Punt Avui TV emet a través de 12 llicències, la majoria de Canal Català. Per això l’aturada anirà a ritmes diferents en funció del territori i dels compromisos adquirits amb els titulars, explica el mitjà.

Futur incert

Dels onze treballadors que tenia la cadena, set ja han estat acomiadats, i els altres quatre continuaran fins al 31 de desembre, ja que hi ha informatius contractats per La Xarxa. En un comunicat, la plantilla de la TV es queixa de les maneres a l’hora de comunicar l’acomiadament per part de l’empresa, i també critica el tracte rebut.

Per la seva part, el comitè d’empresa d’El Punt Avui ja ha demanat a la direcció que convoqui una assemblea general per informar sobre la situació econòmica del grup i els plans de futur. Cal recordar que en la primera meitat de 2018 hi va haver 65 sortides a Hermes, que va executar el cinquè ERO des de 2010.

El Punt Avui TV va començar a emetre per la diada de Sant Jordi de 2014, però mai ha acabat de funcionar. Tot i així, l’empresa fa una valoració “positiva” de l’experiència en el terreny televisiu, i entén que els continguts audiovisuals continuaran formant part de la producció que genera el grup, que a partir d’ara es “concentrarà” en les edicions en paper i digital del diari.

Amb el tancament d’El Punt Avui TV, també caldrà veure què passa amb les 12 llicències de TDT que deixa lliures, si és que passa res.