L’estratègia empresarial d’Hermes Comunicacions passa per la continuïtat de la premsa impresa, segons va manifestar el conseller delegat del grup en el transcurs de la junta general d’accionistes de la setmana passada. Joan Vall i Clara es va mostrar convençut que els diaris en paper continuaran existint “molts anys”, malgrat admetre que hi ha un excés d’operadors i que, en tot cas, el sector s’haurà de “reordenar”.

Però malgrat aquesta aposta per la premsa tradicional, ja que es considera que el negoci digital “està molt lluny de ser una alternativa”, El Punt Avui no vol perdre pistonada en les noves tecnologies. Per això, està preparant la “imminent” posada en marxa d’un mur de pagament a partir de les “deu visites mensuals”. Una operació ja expressada el setembre del 2011 amb la qual es persegueix avançar en la cultura de pagament en l’edició digital del diari.

Retorn d’El 9 Esportiu

A banda, dos anys després d’independitzar-se, El 9 Esportiu es tornarà a distribuir conjuntament amb El Punt Avui de cara a l’inici de la lliga de futbol a l’agost. Durant aquestes dues temporades separats, el vincle havia continuat, ja que l’equip d’El 9 seguia confeccionant les pàgines esportives del diari d’Hermes. Els resultats, però, no han estat els esperats i s’ha optat per fer marxa enrere per tornar a sumar.