Aquest dimarts, Joaquim Vidal va qualificar la seva entrada a Hermes Comunicacions com un acte de país –pel paper de vocació i construcció nacional del projecte– i de valentia –per la situació que travessa el sector. Els números del grup corresponents al 2011 li donen la raó almenys en el segon aspecte.

I és que la junta general ordinària d’accionistes va aprovar per unanimitat uns comptes anuals que donen unes pèrdues consolidades de 6.994.530 euros. D’aquests, 5.206.373 correspondrien a les indemnitzacions dels diversos expedients de regulació, assegura Hermes.

Vidal, que segons els treballadors va adquirir les accions de Joan Bosch per un simbòlic euro, preveu invertir uns 7 milions d’euros en el grup per tirar endavant el projecte. L’objectiu és aturar les pèrdues aquest 2012 i treballar en la recuperació dels beneficis per al proper any.

“A totes les empreses hi ha moments bons i moments dolents, i en aquesta, en els darrers anys, les coses no han anat prou bé”, va afirmar el nou president durant la junta. Així, va advertir que “tot i els esforços fets fins ara en caldran de nous per assegurar la viabilitat” del projecte, segons recull El Punt Avui. A més, el nou president va fer referència a les gestions “gens fàcils” amb l’Institut Català de Finances a l’hora d’arribar a acords.

Joaquim Vidal va remarcar que cal prendre consciència de la situació del sector i encertar en les decisions i les apostes que haurà de fer el grup en els propers mesos. Amb tot, es va mostrar convençut de sortir-se’n.