Al juliol, una cinquantena de treballadors d’El Punt i de l’Avui es van acollir a un pla de baixes incentivades, i la resta es va sotmetre a un ERO temporal per alleugerir la massa salarial i fer front a la crisi. Però no n’hi ha hagut prou. Aquest dimecres, Hermes Comunicacions ha anunciat un nou pla de reducció de personal que podria suposar l’acomiadament de 86 treballadors en una plantilla d’uns 400.

De les sortides, 53 serien d’Hermes Comunicacions i 33 de la Corporació Catalana de Comunicació. A més, l’empresa vol que els pocs treballadors que queden de l’antic Avui, es rebaixin el sou al nivell de la resta.

La direcció presentarà un ERO amb indemnitzacions de 20 dies per any treballat (al juliol van ser 45), però els detalls del pla d’ajust es coneixeran divendres, quan es presenti a Treball. A partir d’aleshores hi haurà 30 dies perquè comitè d’empresa i direcció negociïn les condicions dels acomiadaments i el nombre de baixes definitiu.

El pla l’ha comunicat el nou director general d’El Punt Avui, Pere Carreras, que es va incorporar al càrrec fa poc més d’un mes assumint algunes de les tasques del vicepresident d’Hermes, Joan Vall i Clara.